WAT SÊ MORIA-OUERS & -LEERDERS

Christelik, Afrikaans, Uitnemende Standaard

Thomas & Elena Gouws:

Daniëlle is op 22 weke gebore en het slegs 695 gram geweeg. Sy het geen weerstand teen siektes nie, sukkel met asma en het ADHD. Toe sy geen maaitjies in graad 2 in die staatskool gehad het nie, gespot was omdat sy gereeld in die hospital was en ‘n mede skolier haar probeer verwurg het, het ek besluit: Dit is genoeg. Dit het my hart gebreek as sy elke oggend huil: “Asseblief Mamma, ek wil nie skool toe gaan nie.” My paaie het met Moria gekruis deur ‘n verwysing van my Pastoor. Ek was bang. Doen ek die regte ding? Ek het Moria geskakel en met Hannes gesels. April 2018 het Daniëlle haar boeke ontvang. My en my kind se lewe het net daar verander. Sy het skool begin geniet en het baie goed gedoen in haar November-eksamens. Ek is nie ‘n dag spyt dat ek my kind tuisskool nie en sy geniet haar skoolwerk. Moria maak die skoolwerk lekker en intressant met nuwe uitdagings.

Dr. Lientjie Angell:

Liewe Moria Tuisskool leerling en Mamma,

Dis min of meer vandag 17 jaar sedert die eerste paar skoolweke van my matriekjaar en terwyl ek so terugdink, het ek gedog dit sal lekker wees om vir al die Moria leerlinge wat self begin het met hulle nuwe skooljaar, ‘n briefie te skryf.

Ek sit hier by my lessenaar in ons huisie in Bedfordshire, met die wit sneeu van die Britse winter buite die venster, en ek onthou nog soos gister die gevoel van ‘n nuwe skooljaar en nuwe handboeke. Ek onthou die deurlees van die eerste paar weke in die jaarbeplanner, waar die prentjies baie meer aantreklik was as as die inhoud van die tablelle! Ek onthou hoe ek my handboeke in kleurvolle papier oorgetrek het, in die hoop dat dit die massas werk binne-in bietjie sal opvrolik en ek onthou die gespanne knop op my maag aan die begin van elke nuwe skooljaar, geknoop in die onsekerheid en vrees vir die onbekendheid van die nuwe jaar. Gaan ek die mas opkom? Gaan ek betyds deur die massas werk kom (soveel meer as wat my maats in die gewone skole hoef deur te werk!)? Gaan ek al die wiskunde verstaan?! En bowenal, is my ouers besig met die regte ding?

 

Nicolene Steyn:

Altyd behulpsaam en baie vriendelik. Mens kan enige tyd bel en word dadelik vriendelik gehelp. Die oom en tannie is wonderlike mense. Sal Moria enige dag sonder huiwer aan bevel.

Jan en Chanell Crous:

Ons geniet Moria se werkboeke vreeslike baie.  Dis baie volledig en maklik verstaanbaar.  Oom Hannes en Tannie Helena is altyd reg om te help en sal die ekstra myl stap as mens op hulle knoppie druk.  Mens kry nooit die gevoel dat jy hulle pla as jy bel nie.  Hulle is altyd baie vriendelik en beleefd. Ek moes in 2018 besluit in watter kleuterskool ek Elizna gaan sit sodat sy voorbereid kan wees vir skool as sy Gr R toe moes gaan in 2019.  Iets het my net heeltyd gekeer om kleuterskole te gaan besoek – ek was net te besig met ander goed.

Ek het gebid en vir die Here gevra om my te lei in die soektog want dit was vir my baie swaar omdat sy heeltyd by my is.  Die Here het my toe baie duidelik geantwoord en gesê: “Chanell, jy moet jou kinders tuisonderrig.” Tuisonderrig was nooit ‘n opsie vir my nie en ek het dit glad nie oorweeg nie, tot ek die stem van die Here gehoor het. Na lank gesoek op die internet na tuisskoolinstansies (want ek het absoluut geen kennis van tuisonderrig gehad het nie) het ek so per ‘toeval’ by Moria uitgekom. Ek het, nadat ek al wat ‘n ander webblad is, uiteindelik by Moria se webblad ingegaan. En wat sien ek? ‘n Foto van Tannie Helena. 

Ek het haar dadelik herken want ek en haar dogter, Marguerite, het saam gimnastiek gedoen én ons was saam op skool. Op die manier het God my na Moria gelei en het ek geweet dis waar ons moet wees. Hoë standaarde en Bybelse beginsels.

Truida Swart:

Beste skoolprogram.

Hannetjie Robberts:

Dit was ‘n voorreg om vir 13 jaar deel van julle te wees. Mag julle net verder van krag tot krag gaan.

Lindi Cilliers:

Baie dankie vir die tyd wat my kind deel was van die Moria-familie. Hy het so baie geleer en gegroei. Ek beveel julle aan vir elke persoon wat navraag doen oor tuisonderrig.